Whatsapp Telefon
Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Meme Emar

Meme Emar (MR) Nedir?

Meme emar, en çok kadınlarda görülen ve yaş ayrımı yapmaksızın meydana gelen meme kanserini ölçmede etkili olabiliyor. Meme kanseri teşhisi koymak için doktorların önceliği mamografi olmasına rağmen, memelere özel yapılan emar sayesinde kanser türü daha çabuk ve etkili bir şekilde ortaya çıkarılabiliyor.

Göğüslerde meydana gelen ağrı, sızı ve minik nodül şeklindeki tümörler, el muayenesinde de rahatlıkla anlaşılabiliyor. Ancak en önemlisi, uzman doktorların rahatlıkla teşhis koyabilmesi ve en uygun tedaviye başlayabilmesi için meme emar çekimi yapılmasıdır.

Meme kanserinin tanımlanmasında en yaygın şekilde kullanılan yöntemlerden biri emar yöntemidir. Meme muayenesi el ile yapıldıktan sonra e mamografi çekildikten sonra hala şüpheleri karşılayan bir sonuca ulaşılmıyorsa, emar çekilmesi en doğru karardır.

Uzman doktorlar tarafından verilen bu karar doğrultusunda kadın hastalara gün ve saat verilerek emara girişi sağlanır. Çekilen emar sonuçlar kısa süre içerisinde doktorların eline geçiş yapar ve doktorlar ellerinde var olan emar kayıt ve raporlarına göre inceleme ve yorumlama yaptıktan sonra tedaviye başlayabilirler.

Meme Emar (MR) Neden Çekilir?

Memeler oldukça yoğun dokulara sahip olan ve kadınlar için oldukça önemli olan organlar arasında yer alıyor. Hayati derecede önem taşıyan göğüslerin herhangi bir sebepten kanser kapma olasılığı oldukça yüksektir. Özellikle de son dönemlerde meme kanseri artık daha küçük yaş gruplarında dahi görülmeye başlanmıştır.

Bu nedenle memelerin okunmayan dokularına ulaşabilmek ve diğer meme kanseri tarama cihazlarında görülmeyen kısımlarını net çözünürlükte görebilmek için meme emar çekimi yapılır. Bu çekimler hastaların yalnızca göğüs kısmına yönelik şekilde yapılır.

Tüm vücut emar tüpüne girmek zorunda kalmazlar. Hem en titiz şekilde hem de en steril ve uygun şekilde meme dokularını görüntüleyen emar makinelerine bel kısmına kadar giriş yaptırılır.

İlginizi Çekebilir  Prostat MR

Meme dokusunun bir bütün halinde görüntülenmesi, ele alınması ve incelenmesi için yapılan bir emar türüdür. Bazı kadınların el muayenesinde dahi meme kanseri teşhisini koymak çok basit olabilir.

Ancak meme yapısı ve dokuları daha büyük ve yağlı olan, el muayenesi ya da mamografide tümörleri belli olmayan kadınlar için emar çekimi daha doğrudur.

Meme Emar (MR) Nasıl Çekilir?

Kadınların meme emar çektirebilmesi için öncelikle bir şüpheye rastlanılması gerekiyor. Eğer kadınların el muayenesinde ya da mamografi muayenesinde tümör durumu belli olmadığı takdirde göğüslere emar çekilmesi uygun görülür.

Radyoloji doktorları tarafından uygun görülen hastalar için emar gün ve saati verilerek hem fiziksel hem de psikolojik açıdan hazır hale gelmeleri sağlanır. Kadın hastalar bu emar çekimine dair korkuyor ya da endişe hissediyor olabilirler.

Bu nedenle uzman doktorlar ve sağlık çalışanları tarafından hastalar psikolojik olarak rahatlatılır ve emara hazır hale getirilir. Hastalar bol ve rahat kıyafetle emara giriş yaparlar.

Tüp içerisinde göğüsten aşağısına kadar giriş yapıldıktan sonra çekim işlemleri başlar. Göğüs dokularının çok daha etkili ve net çözünürlükte görünmesini sağlar.

Memede Emar (MR) Sonuçları Kaç Günde Çıkar?

Göğüs kanseri olup olmadığını teşhis ettirmesi gereken hastaların en çok merak ettiği konulardan biri meme emar sonuçlarının ne kadar süre içerisinde çıktığıdır. Tüm emar çeşitlerinin çıkış süreleri doktorlara ve ilgilenen radyoloji uzmanlarına göre değişiklik gösterebilir.

Minimum bir hafta içerisinde göğüs emarının sonuçları çıkmış olur ve doktorlar gerek manuel olarak elde ettikleri raporlara gerekse online olarak elde ettikleri raporlara bakarak inceleme yaparlar. 

Yaptıkları inceleme doğrultusunda hastalarının meme kanseri olup olmadığına dair yorum ve tanılama aşamalarına geçerler. Tüm bu aşamalardan sonra ulaşılan sonuçlar hasta ile yüz yüze eksiksiz ve hatasız bir biçimde paylaşılır.

İlginizi Çekebilir  Hızlı Emar

Meme Emar (MR) Hangi Hastalıklarda Çekilir?

Ailesinde meme kanseri olan ve bir şüpheye düşen kadın hastalar için meme kanseri tanısı kısa süre içerisinde konulmalıdır. Doktorların da mamografi sonuçlarını ve el muayene sonuçlarını yetersiz gördüğü durumlarda meme emar çekimi yapılır.

Göğüslerde kanser riski olup olmadığına dair bir şüphe meydana geldiği takdirde MR çekimi yapılmasına gerek duyulur. Mamografi çekimlerinde görünmeyen meme dokularına daha etkili bir şekilde ulaşabilmek ve daha net bir şekilde görüntüleme yapmak için emar çekilir.

Göğüslerde, elle muayene yapılınca ele gelen ancak mamografide görünmeyen etsi parçalar için biyopsi yapılabilir. Ancak bazı durumlarda biyopsi araştırmalarında da tümörün büyüklüğü belli olmayabilir.

Hem tümörün büyüklüğünü ölçmek hem de memelerde başka hastalık olup olmadığını kontrol etmek amacıyla meme emar çekimleri yapılır. Doktorlar çok daha doğru bir şekilde göğüs dokularını görerek yorumlayabilir ve tanıyı daha erkenden koyma fırsatına sahip olurlar.

Meme Emar (MR) Hangi Yaşlarda Çekilir?

Meme kanserine yakalanma riski olan her yaşta göğüs emarı çekilebilir. Meme kontrolleri sık sık elle ve mamografik çekimlerle yapılmalıdır. Ancak bu durumlarda memelerde meydana gelen tümörlerin büyüklüğü ve hatta varlığı dahi belli olmayabilir.

Meme Emar Fiyatları 2024

Belli olması ve bir an önce meme kanseri tanısı konulabilmesi için mutlaka emar çekimi yapılmalıdır. Göğüs emarı, göğüsleri tamamen derinden görüntüleyen ve incelenmesine yardımcı olan bir yöntemdir. 

Yaş grubuna uygun şekilde, hastaların fiziksel ve psikolojik olarak emara hazır hale gelmesinden sonra sabit kalarak emar çekimi yapılabilir. Meme emar boyunca hasta kıpırdamamalı ve emarın en doğru şekilde çekimi sağlanmalıdır. Meme emar fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.