Whatsapp Telefon
Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Beyin Emarı

Beyin Emarı Nedir?

Beyin emarı, erken teşhis ve tedavi imkânı hastalar için oldukça önemlidir. Hayat standartlarının iyileşmesi ve teknolojinin gelişmesi ile beraber insan ömrü daha uzun hale gelmiştir.

İnsan ömrünü uzatan diğer önemli bir etmen ise sağlık alanında yaşanan ileri teknolojik gelişmelerdir. Son yıllarda kullanılan yeni nesil cihazlar sayesinde hastalar yaşadıkları problemler doğrultusunda kesin tanılama yöntemleri ile kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.

Bu konuda büyük bir role sahip olan emar cihazları farklı özellikleri ve tasarımlarıyla görüntüleme işlemlerini son derece net ve pürüzsüz bir şekilde gerçekleştirir.

Ayrıca geliştirilen bu cihazlar içerisinde X ışınları ve radyasyon olmadığı için son derece sağlıklıdır. Beyin emarı çekimi ile hastaların organ ve dokuları detaylı bir şekilde analiz edilir. Emar cihazları içerisinde güçlü manyetik alan ve radyo dalga teknolojisi bulunur.

Radyoloji uzmanları tarafından şikâyet edilen bölge taranarak incelenir ve rapor haline getirilir. Emar çekimleri vücudun tüm bölgeleri için çekilebileceği gibi beyin bölgesi içinde çekilir.

Görüntüleme süresinde beyin yapısı ve dokusu incelenerek burada bulunan problem çözülmeye çalışılır. Beyin emarı fiyatı kişinin şikâyeti ve yapılacak işlemler doğrultusunda belirlenir.

Beyin Emarı Nasıl Çekilir?

Beyin emar sayesinde omurilik yaralanmaları, iç kulak hastalıkları, göz hastalıkları, beyin damarlarında görülen sorunlar, beyin hasarları ve merkezi sinir sistemi tümörleri görüntülenmeye çalışılır.

Beyin emar çekimleri sırasında ilgili alandaki sorun üzerinde durulmaya çalışılır. Bunun yanında beynin farklı bölgelerindeki alanlarda tek tek kontrol edilerek doğru bir tanı konulur. Beyin emarı çekimi emar cihazının özelliğine bağlı olarak çekilir.

Günümüzde yeni nesil cihazlar olarak adlandırılan açık emar cihazları yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Emar cihazı içerisinde bulunan mıknatıs yapı ve radyo dalgaları sayesinde sağlıklı bir görüntüleme elde edilir. Beynin anatomik yapısı ayrıntılı bir şekilde görüntülenir ve bir bütün olarak ele alınır.

İlginizi Çekebilir  Mr Ürografi

Kritik alanlar içerisinde görevini yerine getirmeyen fonksiyonlar belirlenir. Burada yapılan teşhisler sonucunda oluşabilecek tümör ya da epilepsi gibi ciddi rahatsızlıklar görüntülenerek herhangi bir cerrahi işleme ihtiyaç duyup duymadığına bakılır.

Hastalar tüylere benzer cihaz içerisine yerleştirilerek burada kafalarına bir aparat takılır ve bu aparat sayesinde beynin tüm yapısı detaylı bir şekilde görüntülenir.

Beyin emar fiyatı gidilen hastanenin hizmet koşulları doğrultusunda ortaya çıkar. Özellikle özel görüntüleme merkezleri beyin emar fiyatı konusunda bazı prensipleri göz önünde bulundururlar.

Beyin Emarı Çekimi Nasıl Yapılır?

Modern görüntüleme cihazları içerisinde yer alan emar cihazları vücudun tüm bölgelerinde ayrıntılı bir şekilde kullanılır. Emar çekimi hastanın sedye üzerine yatırılıp emar cihazı içerisine gönderilmesi ile başlar. Hastayı yakın takibe alan radyoloji uzmanları hasta sabit bir şekilde beklerken bilgisayar ortamına aktarılan beyin dokusu yakından incelenir.

Görüntüleme sırasında hastanın şikâyetleri doğrultusunda beyinde yaşanan sorunlar teşhis edilerek doğru bir tanılamaya gidilir. İnsan hayatı için önemli bir role sahip olan beyin fonksiyonlarının bozulması ya da burada görülen herhangi bir tümör hastaları olumsuz etkiler.

Bu nedenle beyinde yaşanan sorunlar ne kadar erken teşhis edilip ve müdahale edilirse o kadar başarılı sonuçlara ulaşılır. Beynin yapısı ya da beyne yakın bölgelerde görülen sorunlar karşısında hemen doktora başvurmak ve uygun teknikleri yaptırmak gerekir.

Beyin emar fiyatı emar işleminin hangi bölgelerde görüntüleme yapacağına bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu nedenle beyin emar fiyatı üzerinde tek bölgede yapılacak incelemeler veya birkaç bölge üzerinde yapılacak incelemelere bağlı olarak belirlenir.

Beyin Emarı Çekimi Ne Kadar Sürer?

Beyin emar çekimleri beynin yapısına ve dokusuna uygun bir şekilde çekilir. Görüntüleme sırasında kesitlere ayrılan beyin bölgesi ayrıntılı bir şekilde bilgisayar ortamına aktarılır. Beyin MR çekimleri yaklaşık olarak 15 dakika ile 1 saat arasında yapılan sürelere bağlıdır.

İlginizi Çekebilir  Mr Tensör ve Traktografi

Sürenin uzun ya da kısa olması hastanın şikâyeti ile paralellik gösterir. Burada önemli olan süre değil doğru teşhis ve tanımlamanın yapılmasıdır. Emar çekimine girecek olan hastaların ne kadar süre emarda kalacakları hakkında bilgilendirilmeleri daha sağlıklı olacaktır.

Beyin Emar Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beynin yapısını ve dokusunu detaylı bir şekilde görüntülemek için emar cihazları kullanılır. Emar cihazları günümüzde en yaygın kullanılan görüntüleme cihazlarıdır.

Beyin emarına girecek olan hastalar öncesinde özel kıyafetler giyerek sedyeye uzanırlar. Sedyeye uzanmadan önce üzerlerinde bulunan tüm takı ve aksesuarları çıkarmak zorundalar.

Bu metal ürünler çekimler sırasında görüntü bozukluğuna neden olur. Hasta uzandıktan sonra tüneli benzer bir alana gönderilir. Burada hastanın İçerisinde bulunduğu cihaz sayesinde beynin tüm yapısı bilgisayar ortamına aktarılır. Hastanın emar cihazından ne kadar süre kalacağı yapılan incelemeler doğrultusunda ortaya çıkar.

Beyin Emarı Fiyatları 2024

Manyetik rezonans görüntüleme olarak adlandırılan emar cihazları tüm hastalıkların teşhis edilmesinde önemli bir role sahiptir. Vücudun her bölgesi ayrı ayrı görüntülenerek hasta şikâyetleri doğrultusunda çekimler yapılır.

Beyin emarı fiyatı devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde çekilirken özel hastanelerde hastanenin fiyat politikasına bağlı olarak değişir. Devlet hastanelerinin yoğun olması ve hastaların da sıra beklememesi gibi sebeplerden dolayı beyin emarı fiyatı özel hastanelerin koşullarına bağlı olarak çekilir.

İşleme başlamadan önce hastalar beyin emarı  hakkında bilgilendirilir. Beyin emarı fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.