Whatsapp Telefon
Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Dorsal MR (Sırt Emarı)

Dorsal MR (Sırt Emarı); Sırt bölgesinde yaşanan ağrı ve şikâyetler sonucunda doğru tanılama ve uygun tedavi yöntemlerini gerçekleştirmek amacıyla yapılan işleme denir.

Tıp dünyasında yaşanan teknolojik gelişmeler üretilen cihazların daha donanımlı ve teknik özelliklere sahip olmasını sağlamıştır. Özellik ve ileri teknoloji ve en üst basamak görüntüleme sistemlerini kullanıldığı emar cihazları ile vücudun tüm alanı net bir şekilde görüntülenebiliyor.

Üretilen bu cihazların işlem sırasında hastaya herhangi bir zararlı x-ışını ya da radyasyon yaymaması yaşanılan tedirginlikleri ortadan kaldırmıştır. Emar cihazları içerisinde bulunan güçlü mıknatıs ortamı ve radyo frekanslar sayesinde vücudun tüm bölümlerinde hatta kemiklerin içine kadar görüntü alınabiliyor.

Emar cihazları sayesinde hasta şikâyetleri en uygun tedavi yöntemleri ile giderilmeye çalışılır. Ayrıca görülebilecek hastalıkların ilerlemeden müdahale edilmesi insanlar için büyük bir avantajdır. Bu emar sayesinde sırt bölgesinde bulunan kemikler ve kemiklerle beraber yumuşak dokuda detaylı bir şekilde görüntülenir.

Dorsal bölgede çekilen emar görüntülenme işlemi sırasında hastaların vertebra yapısı, diskler arası yakınlık ve uzaklık, kaslar, Bağlar, dokular, dorsal kifoz gibi alanları görülür. Dorsal mr (sırt emarı) Tüm bu alanların incelenmesinde başarılı sonuçlar verir.

Dorsal MR (Sırt Emarı) Nedir?

Günlük dilde sırt Emarı olarak adlandırılan dorsal MR hastalıkların tanılanmasında doktorlar tarafından istenir. Dorsal bölge sırt veya sırta yakın alanlara verilen isimdir.  Sırt ağrısı bulunan kişilerin doktora başvurmaları halinde ağrıların teşhis edilmesinde ve neden ortaya çıktığının belirlenmesinde dorsal emar (sırt emarı) istenir.

Görüntüleme sistemleri içerisinde doğru neticeler ortaya veren dorsal hastanın yapısına bağlı olarak 15-20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde işlem tamamlanır. Çıkan neticeler sonucunda doktorlar hastanın yaşadığı problemi gidermeye çalışır. Dorsal MR tedaviyi gerçekleştirecek olan uzman doktorun nasıl bir yol izleyeceği ve yapacağı planlamayı belirler.

İlginizi Çekebilir  Mr Ürografi

İşlem sırasında hastanın tüm sırt bölgesi ve yakın bölgeler net bir şekilde görüntülenerek sağlıklı bilgilere ulaşılır. Emar cihazları sayesinde hastaların tüm kas-iskelet sistemi ve sırt bölgesinin tamamı kesitlere ayrılarak detaylı bir şekilde resmi çekilir.

Bu cihazlar neredeyse 45 50 yıldır sorunsuz bir şekilde kullanılmakta ve herhangi bir zararlı etkisi bulunmamaktadır. Tamamen bireylerin sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri ve yaşadıkları problemler karşısında doğru tanılamalar yaparak uygun tedavi yöntemleri ile sorunların ortadan kaldırılmak istenmesidir.

Dorsal MR (Sırt Emarı) Nasıl Çekilir?

Tüm emar çeşitlerinde hastalar emara girmeden önce bazı hususlara dikkat etmeleri gerekir. Dorsal emar (Sırt Emarı) çekimi sırasında hastalar üzerinde bulundurdukları takı, aksesuar ve metalleri çıkarmaları gerekir.

Çünkü tüm bu metal eşyalar görüntünün sağlıklı olmasını engelleyebilir. Dorsal MR sırasında bazı hastalarda ilaç kullanılırken büyük bir çoğunluğunda ilaçsız olarak emar işlemi gerçekleştirilir.

Emar işleminin ilaçlı yâda ilaçsız olacağı öncesinden hastaya bildirilerek hastanın uygun bir şekilde hazırlanması istenir. İlaçlı emar çekimleri sırasında ilaç olarak kullanılan kontrast maddesine karşı bazı hastaların alerjik durumu olabilir. Bu konuda öncesinde hasta ile görüşmek ve bilgi almak gerekir.

Sırt emar için emar cihazına girmeye hazırlanan hasta eğer kapalı alan fobisi bulunuyorsa açık emar işlemini tercih edebilir. Çünkü dorsal emar (sırt Emarı) çekimlerinde artık açık emarın kullanılması hastalar için oldukça büyük bir avantajdır. Kapalı emarın bir tünele benzetilmesi ve gürültülü bir şekilde işlemin gerçekleşmesi hastaları çoğu zaman tedirgin eder.

Emar sonuçlarının doğru neticeleri ulaşması için hastaların kesinlikle masada hareket etmemesi gerekir. Fakat kapalı emar fobisi bulunanların hem gürültüden hem de kapalı alandan rahatsızlık duyması sonuçları olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle mümkün olan açık emar işleminin kullanılması hastaların yararına olacaktır.

İlginizi Çekebilir  Açık Emar

Görüntüleme sistemleri içerisinde en gelişmişi olan ve hasta konforunu en üst düzeyde tutan açık emar sistemi yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Aynı şekilde dorsal MR çekimlerinde de kullanılması açık emarı daha kullanışlı hale getirdi.

Sırt bölgesinin net bir şekilde görüntülenmesi için kullanılan açık emar burada bulunan tüm kemik yapısını ve yumuşak dokuları en iyi şekilde görüntüleyerek hastanın yaşadığı problem gidermeye çalışılır.

Dorsal MR (Sırt Emarı) Kaç Dakika Sürer?

Dorsal emar (sırt emar) sadece sırt bölgesi için çekilecekse işlem 20 dakika içerisinde gerçekleşir. Fakat bazı hastalar sırt bölgesi ile beraber yaşadıkları şiddetli ağrı sırta yakın bölgelerde de görülmesi sonucu tüm vücut emar çektirerek daha sağlıklı ve güvenilir sonuçlara ulaşılır.

Dorsal emarın (sırt emarı) süresini belirleyen hastanın yaşadığı ağrının şiddeti ve boyutudur. Bu nedenle işlem öncesinde hastalara ne kadar süre emar cihazında kalacakları detaylı bir şekilde anlatılır.

Dorsal MR (Sırt Emarı) Fiyatları 2024

Dorsal emar (sırt Emarı) sırt bölgesinde yaşanılan şiddetli ağrılar sırasında çektirilir. Doktorun yapmış olduğu ön muayene sırasında herhangi bir netice elde edilememiş ise dorsal emar (sırt emarı) istenir. Dorsal emar kamu hastanelerinde çekileceği gibi özel hastanelerde de çekilebilir.

Bu nedenle dorsal emar fiyatları üzerinde tercih edilen hastanenin sağlık koşulları ve kullandıkları modern cihazlar son derece etkilidir. Özel görüntüleme merkezlerinin tercih edilmesinin en önemli nedeni ise sonuçların hızlı bir şekilde hastalara ulaştırılmasıdır.

Buralarda şiddetli ağrısı bulunan hastalar vakit kaybetmeden ve sıra beklemeden tedavi olurlar. Dorsal mr (sırt emarı) fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.